10 места в Австралия, които трябва да посетите (Част 2)

Най-добрите места


1. Гмуркане до Големия бариерен риф е едно от нещата, които задължително трябва да направите докато сте в Австралия. Биоразнообразието, което този риф поддържа трябва да бъде разгледано, за да може човек да повярва. Също така има голямо разнообразие от птици, живеещи в близост до този риф. Това е едно от най-големите наследства на тази страна-континент. Големият бариерен риф се намира край бреговете на Куинсланд в Коралово море и е най-големият коралов риф в света. "Живей на борда" са плаващи съоръжения за гости, които се предлагат на туристите на много места по крайбрежието. Всеки водолаз би намерил този риф за наистина смайващ. Вие също може да опитате гмуркане с шнорхел или дълбоководно гмуркане.

2. Сидни Харбър (Пристанището на Сидни) е естествено пристанище и то предоставя фон за спиращите дъха гледки към Операта в Сидни и моста Харбър Бридж. В Операта вие можете да чуете и видите изпълнения на местни музикални групи, както и чуждестранни продукции. Архитектурата е модерна и характерна, позната в цял свят със своя концептуален покрив съставен от "черупки". "Закачалката за дрехи" или Харбър Бридж е другият образ, който представлява Австралия пред по-голямата част от света. Пиротехниката в навечерието на Нова година е прекрасна, впечатляваща и запомняща се.

3. „Естественият щат”- Тасмания има привлекателен полъх, благодарение на все още запазената си естествена красота. Яхтеното състезание „От Сидни до Хобарт”, "Рали Тасмания” и множество музикални събития го правят популярна дестинация. "Есенният фестивал" примамва тълпи от дълги години насам. „Carols in the candlelight” е другo добре познатo събитие около Коледа. Фестивалът на храната, който представя храна и вино, привлича хиляди хора. Вина като "Cascade" и "Boags" са популярни в континенталната част на Австралия и по света. Сиренето и млечните продукти също са хит сред туристите. Cradle Mountain е друго място в този щат, където може да се види живописна красота. Тук растителността  е предимно алпийска. В Cradle Mountain вие дори може да последвате планинския маршрут “Overland track", който ще ви поведе през планината в шестдневно пътешествие. Може да се разхождате около гористите местности в близост до езерото Dove. Cradle Mountain трябва да бъде посетена! При нощни посещения вие дори може да се натъкнете на животни като Pademelons, Wallabies и Possums.

4. Неравният терен на Кимбърли в Западна Австралия със сигурност ще ви остави в недоумение. Обиколка на този район е прекрасна идея, тъй като той предлага изгледи на водопади, червени скали, реки и тропически гори. Водопадите King George Falls и Mitchell Falls имат някои от най-спиращите дъха гледки. В този район също се помещават някои от основните центрове на изкуството. Докато тук са изложени творби на много чуждестранни творци, местните художници също са насърчавани да покажат свои произведения. Кимбърли е също така известна със своите диаманти. "Bungle Bungles” или Национален парк „Purnululu” са други атракции, които трябва да посетите. Имайте предвид обаче, че паркът е затворен за няколко месеца всяка година. Можете да започнете вашия Кимбърли круиз в Брум, Дарвин или Дарби. Ако планирате да шофирате през „мокрите месеци” ще трябва да проверите дали пътищата не са затворени.

5. В Заснежените планини (Snowy Mountains) се намира връх Косцюшко, които могат да бъдат изследвани или пеша или със ски, ако ще ги изкачвате през зимата. Има екскурзии за различни възрастови групи и в зависимост от здравословното ви състояние можете да се откажете от някой от тези преходи. Това е най-високата планина в Австралия и дори на нея има алпийски цветя, които може да заварите цъфтящи, ако отидете в точното време на годината. Ningaloo Reef e друг риф в West Coast край Австралия с бяла пясъчна лагуна. Дори може да ходите  по този коралов риф. Плувайте заедно с многообразие от различни видове риба и други водни създания. Непременно отделете време за посещение в Морската градина Ningaloo.

Прочетете Част 3
Booking.com