Най-често задаваните въпроси свързани с Австралия

 Откъде да започна, ако искам да живея и работя в Австралия?

Сайтът на имиграционните власти на Австралия съдържа цялата информация, която ти е необходима за да се преместиш да живееш и работиш в Австралия. Там можеш да се запознаеш с различните видове визи и техните изисквания. За твое удобство съм събрал допълнителна информация и ресурси в Наръчника за имиграция в Австралия.

Мога ли да замина за Австралия без да имам виза?

Не. Като български граждани ние имаме нужда от виза за да влезем в страната, било то временно или за постоянно.

Мога ли да си намеря работа в Австралия преди да замина?

Въпреки, че няма ограничение относно местоположението ти що се отнася до намирането на работа в Австралия, опитът ми показва, че австралийските работодатели предпочитат да наемат служители, които имат пълни работни права в страната и са готови да започнат работа възможно най-скоро. Някои високо-квалифицирани или специализирани работници могат да имат по-голям шанс да намерят работа, докато се намират извън Австралия. Можеш да научиш повече в този безплатен ресурс.

Колко мога да получавам, ако работя в Австралия?

Заплатите в Австралия варират в зависимост от позицията, опита и квалификацията на служителя. От 01.07.2020 година, минималната заплата в страната е $19.84 на час или $753.80 на седмица.

Колко е часът в Австралия?

Часовата разлика с България в различните части на страната е различна. Тя може да варира между +5 часа до +9 часа в зависимост от локацията и конкретната дата. За повече подробности и интересна информация свързана с отчитане на времето в Австралия виж това видео.

Трябва ли да се притеснявам от смъртоносните животни в Австралия?

В зависимост от това къде в Австралия живееш, шансът да срещнеш смъртоносно животно в дома си варира от нищожен до възможен. В новите жилищни райони много рядко можеш да видиш смъртоносни животни, но паяци в къщите се срещат. Определено положението не е толкова страшно, но човек трябва да има едно наум, когато е тук и да се стреми да взима правилни решения (както с всичко останало в живота). Аз по-скоро бих обърнал внимание на това как животът ви би се подобрил, ако сте в Австралия и по-малко бих се тревожил за флората и фауната тук.

 

full-width