10 места в Австралия, които трябва да посетите (Част 1)

Така…, вие искате да отидете на екскурзия до някое място, което ви предлага не само страхотни водни спортове, възможност за разглеждане на забележителности, прекрасни градове, но също така и среща с екзотични животни, покрити със сняг планини, тропически гори, и може би дори пустинята? В този случай  Австралия е перфектната дестинация за всички вас. Тази страна в южното полукълбо има по нещо за всеки. Независимо дали сте любител на природата, спортист, или любител на приключенията на открито, вие ще бъдете у дома си тук.

Тази страна има шест щата: Виктория, Западна Австралия, Южна Австралия, Куинсленд, Тасмания, и Нов Южен Уелс. Тя има две основни територии и многобройни по-дребни територии. Известен брой от тези по-малки територии дори не са обитавани! Повече от деветдесет процента от населението на страната е с британска или ирландска етническа принадлежност. Местното население се състои от аборигени  и т.нар. Тorres Islanders. Австралия се състои най-вече от пустинна част, наречена от местните Outback като само на югоизток и югозапад  се характеризира с умерен климат. Сняг вали в планините на остров Тасмания, Нов Южен Уелс и други щати.

Голяма част от разнообразната флора и фауна на Австралия е ендемична за континента. Въпреки това, поради безразборното използване на горите за селскостопански нужди и промишлеността, някои видове са били изтребени. Природозащитниците във всеки един щат работят усилено, за възстановяване на екосистемите. Животни и птици, като кенгурата, кучетата Динго, коалите, емутата и кукабурите са сред символите на Австралия. Разнообразието на двуутробните, които населяват страната е уникално.

Тази луда по спорта нация има национални отбори по крикет и ръгби, в допълнение към десетки спортисти, които са преминали през редица трудности, за да станат международни имена в спорта. Иън Торп, Патрик Рафтър, Лейтън Хюит, Род Лейвър са само някои от тези величия. Кати Фрийман, олимпийска спринтьорка, е може би една от най-известните австралийски спортисти с аборигенски произход. Също така там се провеждат Откритото първенство на Австралия по тенис на корт и кръг от състезанията във Формула 1,  допълнително свидетелство за факта, че спортът е повече от една дейност за отдих в страната. Сърфирането е нещо, което трябва да се опитате, когато сте на плажа. Те имат курсове както за начинаещи, така и за напреднали. 
Всеки град и щат предлага нещо уникално. Можете дори да се качите на круиз, вместо да шофирате или летите между различните крайбрежни градове. 

Сидни, Мелбърн, Бризбейн, Аделаида, Пърт, Канбера и Хобарт са едни от най-популярните австралийски градове.

Прочетете Част 2
Booking.com