Работа и квартира в Австралия. Как да ги намерим?

26 август 2014
Две от най-важните неща, които трябва да намерите след като пристигнете в Австралия са работа и жилище, в което да живеете. Какви са първите ви стъпки след пристигането можете да прочетете в статията "Какво трябва да направим, когато пристигнем в Австралия?".

Жилище/Квартира

Ако нямате при кого да отседнете за дълго време и не желаете да плащате баснословни суми за хотел, намирането на квартира е първото нещо, с което трябва да се заемете след пристигането ви.

Пазарът на жилища в Австралия е много добре развит и добре организиран. За цените на имотите и по-подробна представа за това, което ще можете да си позволите, когато пристигнете можете да посетите един от най-големите сайтове www.realestate.com.au.

Имайте предвид, че повечете собственици предпочитат да отдават имотите си чрез агенция, която срещу определена комисиона се грижи за целия процес по отдаване и контрол на имота.

Друг вариант за намиране на жилище, което да наемете е чрез вестници с обяви, където най-често ще контактувате директно със собственика и няма да се налага да ползвате посредници.

И в двата случая обаче, ще ви трябват референтни писма от предишни наемодатели с положителна оценка за вас и вашия престой при тях. Препоръчително е те да са издадени от явстралийски резиденти, тъй като със сигурност новите ви наемодатели ще искат да разговарят с тях лично.

Другата важна особеност е, че ще трябва да отделите до 4 седмични наема като депозит, който след напускане на жилището ще ви бъде възстановен.

Работа

И тук, както при намирането на жилище референтните писма или посочването на лица, които могат да гарантират за вас са от особена важност. Обяви за работа можете да открите в интернет на адрес www.seek.com.au. Това е един от най-големите и често обновявани сайтове за обяви. Създаването и актуализирането на ваш профил в него ще ви даде възможност да кандидатствате за определена позиция само с няколко натискания на мишката.

Друга възможност за намиране на работа е чрез сайтове на агниции занимаващи се с подбор на персонал. Подобни агенции са Robert Half и Hays.

Кандидатстването чрез обява публикувана във въстник или директно на уебсайта на компанията също може да ви донесе успех.

Вижте това видео за повече актуална информация.

Emigrate to Australia.info. Предоставено от Blogger.
Върни се в началото