Как да си намериш работа в Австралия 🇦🇺👨‍💼👮




В това видео си говорим за различните начини да си намерим работа в Австралия.

Първото и основно нещо, което ви трябва преди да започнете да си търсите работодател е да имате професионална биография, известна още като CV (бел. авт. сиви) или резюме. След пристигането си в Австралия, бях изумен че нямах никакъв успех с намирането на работа дълго време. Оказа се, че част от проблема (но не единственият) е, че биографията ми беше в “европейски формат”. Местният стандарт не съдържа снимка, както сме свикнали в родината, но пък работодателите изискват да посочите лица-референти, които могат да ви препоръчат.

Вземете безплатния ми ресурс с полезна информация, която ще ви помогне за намиране на работа в Австралия.



За ваше улеснение съм добавил линк към шаблон на професионална автобиография в австралийски формат в Наръчника за имиграция в Австралия.

В това видео си говорим и за различните видове заетост и каква е разликата между тях. Ще научите какъв сертификат ви е нужен, ако смятате да работите в заведение, в което се сервира алкохол в Австралия. Изискванията към работниците в това отношение са много по-сериозни от това, на което сме свикнали в България.

В края на видеото ви споменавам и къде можете да откриете допълнителна информация за средните заплати на някои професии в Австралия. В това видео пък сравнявам заплатите в над 150 професии в 19 различни бранша.

В тази статия можете да научите и как да си намерите квартира в Австралия.