Как да си намериш работа в Австралия 🇦🇺👨‍💼👮

03 юли 2018В това видео си говорим за различните начини да си намерим работа в Австралия.

Първото и основно нещо, което ви трябва преди да започнете да си търсите работодател е да имате професионална биография, известна още като CV (бел. авт. сиви) или резюме. След пристигането си в Австралия, бях изумен че нямах никакъв успех с намирането на работа дълго време. Оказа се, че част от проблема (но не единственият) е, че биографията ми беше в “европейски формат”. Местният стандарт не съдържа снимка, както сме свикнали в родината, но пък работодателите изискват да посочите лица-референти, които могат да ви препоръчат.За ваше улеснение съм добавил линк към шаблон на професионална автобиография в австралийски формат в Наръчника за имиграция в Австралия.

Ако имате проблем с английския правопис, имам предложение за вас. Можете да си изтеглите безплатното приложение на Grammarly и да направите блестящо впечатление с автобиографията си.


Според мен е доста трудно, да намерим работа в Австралия, когато се намираме извън страната. Във видеото ще чуете моята история при търсене на работа, както и какви заключения си направих на тази база.

Другите неща, които споделям с вас във видеото са как да намерим работодател чрез агенция за наемане на персонал, както и какъв е в основни линии процесът, който те използват при набиране на кандидати за работа. В описанието на видеото можете да намерите линкове към някои от основните агенции, които развиват дейност в Западна Австралия, но с бързо търсене в  Google или друга търсачка, можете да откриете и други, които работят в градът, в които смятате да се преселите.

Ако не успеете да намерите работодател чрез агенция, винаги можете да кандидатствате директно през сайтовете им или да ги посетите на място.

Другите неща, за които си говорим в това видео са, какви са различните видове заетост и каква е разликата между тях, като ви споменавам и какъв сертифика ви е нужен, ако смятате да работите в заведение, в което се сервира алкохол в Австралия. Изискванията към работниците в това отношение са много по-сериозни от това, на което сме свикнали в България.

В края на видеото ви споменавам и къде можете да откриете допълнителна информация за средните заплати на някои проефесии в Австралия. За съжаление, е абсолютно невъзможно да успея да отговоря на всеки, които се интересува колко пари би взимал в Австралия с неговата професия, но поне се надявам, че съм ви предоставил достатъчно информацията да придобиете бегла представа за това.

Ако това видео ви е полезно, не забравяйте да го харесате и споделите с приятел, на когото то може да бъде от полза.

Вижте как да си намерите квартира в Австралия

Emigrate to Australia.info. Предоставено от Blogger.
Back to Top