Как да си намериш работа в Австралия 🇦🇺👨‍💼👮

03 юли 2018В това видео си говорим за различните начини да си намерим работа в Австралия.

Първото и основно нещо, което ви трябва преди да започнете да си търсите работодател е да имате професионална биография, известна още като CV (бел. авт. сиви) или резюме. След пристигането си в Австралия, бях изумен че нямах никакъв успех с намирането на работа дълго време. Оказа се, че част от проблема (но не единственият) е, че биографията ми беше в “европейски формат”. Местният стандарт не съдържа снимка, както сме свикнали в родината, но пък работодателите изискват да посочите лица-референти, които могат да ви препоръчат.

Вземете безплатния ми ресурс с полезна информация, която ще ви помогне за намиране на работа в Австралия.За ваше улеснение съм добавил линк към шаблон на професионална автобиография в австралийски формат в Наръчника за имиграция в Австралия.

Ако имате проблем с английския правопис, имам предложение за вас. Можете да си изтеглите безплатното приложение на Grammarly* и да направите блестящо впечатление с автобиографията си.Според мен е доста трудно, да намерим работа в Австралия, когато се намираме извън страната. Във видеото ще чуете моята история при търсене на работа, както и какви заключения си направих на тази база.

Другите неща, които споделям с вас във видеото са как да намерим работодател чрез агенция за наемане на персонал, както и какъв е в основни линии процесът, който те използват при набиране на кандидати за работа. В описанието на видеото можете да намерите линкове към някои от основните агенции, които развиват дейност в Западна Австралия, но с бързо търсене в Google или друга търсачка, можете да откриете и други, които работят в градът, в които смятате да се преселите.

Ако не успеете да намерите работодател чрез агенция, винаги можете да кандидатствате директно през сайтовете им или да ги посетите на място.

Наскоро се натъкнах на услугите на eFax Australia, които дават възможност на всеки да изпраща факс от мобилното си устройство или сайта им. В днешно време все по-рядко използваме тази технология, но ако някога ви се наложи да изпратите факс до потенциален работодател в Австралия или да имате номер, на който можете да получавате факсове от цял свят, можете да се запишете за 30-дневния пробен период и да изпробвате услугите на eFax Australia.

Линковете към Grammarly са спонсорирани, което означава, че аз получавам малка комисиона за това, че съм ви реферирал към тях. С цел да бъда максимално честен и открит, аз съм дългогодишен потребител на Grammarly и използвам продукта им ежедневно. От друга страна досега не ми се е налагало да ползвам услугите на eFax Australia, но смятам, че продуктът може да ви бъде полезен, ако се наложи да изпратите или получите факс до Австралия.

В това видео си говорим и за различните видове заетост и каква е разликата между тях. Ще научите какъв сертификат ви е нужен, ако смятате да работите в заведение, в което се сервира алкохол в Австралия. Изискванията към работниците в това отношение са много по-сериозни от това, на което сме свикнали в България.

В края на видеото ви споменавам и къде можете да откриете допълнителна информация за средните заплати на някои професии в Австралия. В това видео пък сравнявам заплатите в над 150 професии в 19 различни бранша.

В тази статия можете да научите и как да си намерите квартира в Австралия.

Emigrate to Australia.info. Предоставено от Blogger.
Върни се в началото