Регионална миграция

Австралийското правителство продължава да работи в тясно сътрудничество с държавни, териториални и местни власти, както и регионалните органи, за да предоставят на регионалните програми за миграция възможности за подобряване на регионалното развитие и задоволяване на потребностите от квалифицирана работна ръка на местните работодатели.

Снимка: Georgie Sharp

Тези програми са предназначени да отговорят на специалните обстоятелства на селските райони и регионалната част на Австралия, които обхващат всички части на Австралия освен Бризбейн, Голд Коуст, Сидни, Нюкасъл, Уолонгонг и Мелбърн.



Програмите са насочени към привличане на млади, квалифицирани, англоезични имигранти в регионалните области на Австралия, където те са най-необходими. Като цяло, квалифицираните мигранти са под 50-годишна възраст, с необходимите познания по английски език, квалификация и подходящ професионален опит.

Уебсайтове регионална миграция 

Държавните и териториални сайтове за регионална миграция са на разположение да предоставят допълнителна информация на хора, желаещи да живеят и работят в райони извън големите градове на Австралия.
Вижте: Регионални възможности за мигрантите

Източник: Department of Immigration and Border Protection