Нови промени в тестовете за австралийско гражданство

 


Наскоро австрaлийското правителство обяви, че ще направи допълнителни промени в тестовете за австралийско гражданство, които ще помогнат "да формулират национална идентичност и да насърчават и защитават мултикултурния успех на Австралия".

 

Както знаеш кандидатите за австралийско гражданство трябва да отговарят на серия от критерии включващи период на отседналост в страната, статут и пологане на тест за познаване на австралийската история, култура и идентичност. С обявените промени ще се добавят нови въпроси „за австралийските ценности“ и те ще бъдат включени в тестовете за гражданство в близко бъдеще.

Промяната е част от кампанията на правителството на Скот Морисън за подсилване на национална идентичност, която според управляващите е била изцяло изложена на показ по време на неотдавнашните пожари в страната и продължаващата пандемия свързана с COVID-19, където мултикултурните общности се изправиха в подкрепа на свойте австралийски сънародници.

Въпреки че е твърде рано да се коментира как биха изглеждали преработените тестове, някои са убедени, че всички мигранти трябва да са на ти с австралийските ценности, за да могат да се интегрират в общество и да допринесат за неговото културно и икономическо развитие.

Какво е твоето мнение? По какъв начин би променил мирогледа ти приемането на второ гражданство?