Как да изпратя пари на приятел от телефона си с TransferWise

15 юли 2020
Photo by Felix Rostig on Unsplash

Когато видях това, нямаше как да не го споделя с теб. От преди няколко дни, TransferWise стана още по-добър, защото вече можеш да изпращаш пари на приятели и семейство в чужбина без те дори да имат банкова сметка. Найс, а?

С TransferWise вече можеш да преведеш на всеки пари дори и, ако не знаеш банковите им детайли. Просто и двамата трябва да имате сметка в TransferWise и готово. Ето колко готино е...

Вътрешните трансфери между потребители на TransferWise са безплатни

Това означава, че е напълно безплатно за теб да изпращаш същата валута на приятели чрез TransferWise. Единственото, което трябва да направите е да се уверете, че и двамата сте си отворили сметка в TransferWise първо. А ако използвате различни валути, ще платите ниска такса за обмяна на валута, както те са обявени на сайта на TransferWise.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Трансферите между приятели в TransferWise са моментални

Трансферите между потребители на TransferWise обикновено пристигат за секунди, дори и през почивните дни. Няма да бъдем товарени допълнително само защото сме решили да излезем през уикенда и сме си забравили портфейла (както е при други платформи).

Получаваш пари в над 50 валути

Тъй като можеш да изпращаш до над 50 валути, това означава, че ще можеш и да ги получаваш като превод. Отново, не е нужно да даваш на никого своите банкови данни.

Това е супер готино, защото не си ограничен да плащаш само в левове, ако транзакцията ти трябва да е в друга валута. Просто това е още един начин да спестим пари.

Ние контролираме какво споделяме?

В днешно време всички се притесняваме да споделяме лична информация онлайн и съвсем нормално в момента, в който научих, че TransferWise иска да сканира контактите в телефона ми се почуствах заплашен. От TransferWise обявяват, че имаме право във всеки един момент да изтеглим разрешението си и данните ни да не бъдат налични публично, което разбира се идва с ограничението, че функциите на този нов вид преводи няма да бъдат налични за нас изцяло. Все пак е чудесно, че от TransferWise мислят за данните на потребителите си и им дават право на избор.

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash

Как да изпратиш пари на приятел от телефона си

Ако вече имаш запазени данните на приятеля си в телефонния указател:
  • провери дали имате мултивалутна сметка в TransferWise
  • отиди на Получатели в приложението
  • цъкни Намиране на приятели в TransferWise
  • цъкни на Синхронизиране на контакти
След това, както обикновено, задай параметрите на превода си - избор на валута, сума и начин на плащане. Нямаш нужда от банкови данни, но и двамата ще се нуждаете от мултивалутна сметка в TransferWise. Можеш да си откриеш напълно безплатна мултивалутна сметка на сайта на TransferWise още сега.

*Връзките към сайта на TransferWise в тази статия са спонсорирани, т.е. ако вие си откриете сметка и направите трансфер, аз ще получа малка комисиона за това, че съм ви препоръчал техните услуги. Аз съм дългогодишен доволен клиент на TransferWise и искрено вярвам, че те предлагат отличен продукт, с който можете да спесите много пари.
Emigrate to Australia.info. Предоставено от Blogger.
Върни се в началото