Как да изпратя пари на приятел от телефона си с Wise (преди TransferWise)

Photo by Felix Rostig on Unsplash

Когато видях това, нямаше как да не го споделя с теб. От преди няколко дни, Wise (преди TransferWise) стана още по-добър, защото вече можеш да изпращаш пари на приятели и семейство в чужбина без те дори да имат банкова сметка. Найс, а?

С Wise (преди TransferWise) вече можеш да преведеш на всеки пари дори и, ако не знаеш банковите им детайли. Просто и двамата трябва да имате сметка в Wise (преди TransferWise) и готово. Ето колко готино е...

Вътрешните трансфери между потребители на Wise (преди TransferWise) са безплатни

Това означава, че е напълно безплатно за теб да изпращаш същата валута на приятели чрез Wise (преди TransferWise). Единственото, което трябва да направите е да се уверете, че и двамата сте си отворили сметка в Wise (преди TransferWise) първо. А ако използвате различни валути, ще платите ниска такса за обмяна на валута, както те са обявени на сайта на Wise (преди TransferWise).

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Трансферите между приятели в Wise (преди TransferWise) са моментални

Трансферите между потребители на Wise (преди TransferWise) обикновено пристигат за секунди, дори и през почивните дни. Няма да бъдем товарени допълнително само защото сме решили да излезем през уикенда и сме си забравили портфейла (както е при други платформи).

Получаваш пари в над 50 валути

Тъй като можеш да изпращаш до над 50 валути, това означава, че ще можеш и да ги получаваш като превод. Отново, не е нужно да даваш на никого своите банкови данни.

Това е супер готино, защото не си ограничен да плащаш само в левове, ако транзакцията ти трябва да е в друга валута. Просто това е още един начин да спестим пари.

Ние контролираме какво споделяме?

В днешно време всички се притесняваме да споделяме лична информация онлайн и съвсем нормално в момента, в който научих, че Wise (преди TransferWise) иска да сканира контактите в телефона ми се почуствах заплашен. От Wise (преди TransferWise) обявяват, че имаме право във всеки един момент да изтеглим разрешението си и данните ни да не бъдат налични публично, което разбира се идва с ограничението, че функциите на този нов вид преводи няма да бъдат налични за нас изцяло. Все пак е чудесно, че от Wise (преди TransferWise) мислят за данните на потребителите си и им дават право на избор.

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash

Как да изпратиш пари на приятел от телефона си

Ако вече имаш запазени данните на приятеля си в телефонния указател:
  • провери дали имате мултивалутна сметка в Wise (преди TransferWise)
  • отиди на Получатели в приложението
  • цъкни Намиране на приятели в Wise (преди TransferWise)
  • цъкни на Синхронизиране на контакти
След това, както обикновено, задай параметрите на превода си - избор на валута, сума и начин на плащане. Нямаш нужда от банкови данни, но и двамата ще се нуждаете от мултивалутна сметка в Wise (преди TransferWise). Можеш да си откриеш напълно безплатна мултивалутна сметка на сайта на Wise (преди TransferWise) още сега.

*Връзките към сайта на Wise (преди TransferWise) в тази статия са спонсорирани, т.е. ако вие си откриете сметка и направите трансфер, аз ще получа малка комисиона за това, че съм ви препоръчал техните услуги. Аз съм дългогодишен доволен клиент на Wise (преди TransferWise) и искрено вярвам, че те предлагат отличен продукт, с който можете да спесите много пари.