5 причини, които ме принуждават да ползвам Wise (преди TransferWise) :)

Photo by Jp Valery on Unsplash

1. По-изгодно е

Аз обичам добрата сделка, а Wise (преди TransferWise) определено е такава. В главата си не мога да намеря извинение да се върна към скъпите банкови валутни преводи след като веднъж съм опитал превод чрез платформата. В последните години се появиха и много конкуренти на Wise (преди TransferWise), които предлагат подобни услуги, но поне според мен не могат да достигнат до нивото им. "Стари" услуги като MoneyGram и други пък въобще не ги слагам в класацията. Цените им са скандални!

Ето, виж колко ще ти струва превода с Wise (преди TransferWise)!

2. Знам всичко

С Wise (преди TransferWise) знам точно кога ще пристигне превода, колко ще ми струва и колко ще получи отсрещната страна. Няма скрито-покрито, както се казва. Това поне з амен е огромно удобство, защото съм наясно с всички детайли още преди да съм наредил превода. Моят опит с банковите валутни преводи не е толкова блестящ.
Мобилното приложение на Wise (преди TransferWise) прави нещата още по-добри. Имам абсолютен контрол и цялата информация независимо къде съм. Едно от предимствата да живеем в подобен глобален свят.

Photo by Timothy Dykes on Unsplash

3. Бирата е само студена

Ако трябва да се обърна към култовата реплика, Wise (преди TransferWise) не ме цакат с топла бира. Много от другите финансови институции правят т.нар. double dipping, хем ми взимат такса, хем пък печелят от неизгоден за мен обменен валутен курс. При Wise (преди TransferWise) отново знам какъв е курсът, който те използват в реално време, но и те използват т.нар. mid-market exchange rate. С прости думи, това е средната цена между курс купува и продава и е най-изгодната за нас като потребители.

4. Мултивалутна сметка = кеф

Преди няколко години си открих и мултивалутна сметка в Wise (преди TransferWise). Готиното е, че това за мен е най-изгодният начин да поддържам сметки в различни валути. Сметки, които могат да ми потрябват от дъжд на вятър, но не ми се налага да плащам месечна такса за тях. Да, просто си стоят празни и готови да получат някое и друго доларче, паундче или евро. Мултивалутната сметка предлага и уникален номер на банкова сметка в основните валути, който мога да дам на моите контрагенти, кгато те ми изпращат пари. Също като банкова сметка, но мнооогооо по-изгодно. Имам чувството, че изгодно е дума, която използвам много, когато говоря за Wise (преди TransferWise), но е съвсем заслужено.

Photo by Christian Dubovan on Unsplash

5. Карта - за всичко друго

За капак имам и това - дебитна карта, с която мога да тегля на банкомат или да плащам във всеки магазин или сайт, в който приемат Мастъркард. Тегленето на банкомат ми е безплатно по цял свят до 350 долара на всеки 30 дни. Да, не е много, ако смяташ това да ти е основен начин на разплащане, но аз почти не оперирам с кеш. За мен е чудесен резервен вариант, ако закъсам някъде по света. Нямаш годишни такси, оперираш с над 50 валути (като Wise (преди TransferWise) ти ги обменя автоматично, така че да е най-изгодно за теб), и чрез мобилното приложение може да контролираш картата и да я заключиш, ако се наложи. Супер удобно и лесно за използване!

В тази статия ти показах как супер лесно и бързо да си откриеш безплатна сметка в Wise (преди TransferWise) и ти.