5 причини, които ме принуждават да ползвам TransferWise :)

20 юли 2020
Photo by Jp Valery on Unsplash

1. По-изгодно е

Аз обичам добрата сделка, а TransferWise определено е такава. В главата си не мога да намеря извинение да се върна към скъпите банкови валутни преводи след като веднъж съм опитал превод чрез платформата. В последните години се появиха и много конкуренти на TransferWise, които предлагат подобни услуги, но поне според мен не могат да достигнат до нивото им. "Стари" услуги като MoneyGram и други пък въобще не ги слагам в класацията. Цените им са скандални!

Ето, виж колко ще ти струва превода с TransferWise!

2. Знам всичко

С TransferWise знам точно кога ще пристигне превода, колко ще ми струва и колко ще получи отсрещната страна. Няма скрито-покрито, както се казва. Това поне з амен е огромно удобство, защото съм наясно с всички детайли още преди да съм наредил превода. Моят опит с банковите валутни преводи не е толкова блестящ.
Мобилното приложение на TransferWise прави нещата още по-добри. Имам абсолютен контрол и цялата информация независимо къде съм. Едно от предимствата да живеем в подобен глобален свят.

Photo by Timothy Dykes on Unsplash

3. Бирата е само студена

Ако трябва да се обърна към култовата реплика, TransferWise не ме цакат с топла бира. Много от другите финансови институции правят т.нар. double dipping, хем ми взимат такса, хем пък печелят от неизгоден за мен обменен валутен курс. При TransferWise отново знам какъв е курсът, който те използват в реално време, но и те използват т.нар. mid-market exchange rate. С прости думи, това е средната цена между курс купува и продава и е най-изгодната за нас като потребители.

4. Мултивалутна сметка = кеф

Преди няколко години си открих и мултивалутна сметка в TransferWise. Готиното е, че това за мен е най-изгодният начин да поддържам сметки в различни валути. Сметки, които могат да ми потрябват от дъжд на вятър, но не ми се налага да плащам месечна такса за тях. Да, просто си стоят празни и готови да получат някое и друго доларче, паундче или евро. Мултивалутната сметка предлага и уникален номер на банкова сметка в основните валути, който мога да дам на моите контрагенти, кгато те ми изпращат пари. Също като банкова сметка, но мнооогооо по-изгодно. Имам чувството, че изгодно е дума, която използвам много, когато говоря за TransferWise, но е съвсем заслужено.

Photo by Christian Dubovan on Unsplash

5. Карта - за всичко друго

За капак имам и това - дебитна карта, с която мога да тегля на банкомат или да плащам във всеки магазин или сайт, в който приемат Мастъркард. Тегленето на банкомат ми е безплатно по цял свят до 350 долара на всеки 30 дни. Да, не е много, ако смяташ това да ти е основен начин на разплащане, но аз почти не оперирам с кеш. За мен е чудесен резервен вариант, ако закъсам някъде по света. Нямаш годишни такси, оперираш с над 50 валути (като TransferWise ти ги обменя автоматично, така че да е най-изгодно за теб), и чрез мобилното приложение може да контролираш картата и да я заключиш, ако се наложи. Супер удобно и лесно за използване!

В тази статия ти показах как супер лесно и бързо да си откриеш безплатна сметка в TransferWise и ти.

Emigrate to Australia.info. Предоставено от Blogger.
Върни се в началото