Как най-лесно да ти откраднат личната информация и парите 😨😬😭

Photo by Yura Fresh on Unsplash
Живеейки в днешния модерен свят ние имаме достъп до толкова много удобства. Можем да проверим какво ще е времето през седмицата, да прочетем и видим последните новини и да звъннем на приятел или роднина живеещ на другия край на света. Живеем в едно прекрасно време за всички нас, нали?


С всички тези удобства обаче идват и някои усложнения и проблеми. Почти всички сайтове в днешно време изискват от нас да открием сметка/акаунт при тях и да създадем профил с личната си информация. Те събират данни като имейл адресите ни, датите ни на раждане, номерата на банковите ни карти, адресите ни и много други. Все информация, която бихме искали да остане тайна и да не бъде публично достъпна. И въпреки, че нямаме възможност да избираме къде и как тези сайтове складират нашите лични данни, ние можем да се подсигурим, че имаме уникални пароли за всеки сайт, които са трудни за отгатване.

Как обаче да запомним всички тези пароли? Аз лично имам над 200 пароли, които трябва да помня. Пароли за социалните мрежи, за онлайн банкирането, за компютъра в работата и вкъщи и още и още... Единственият начин би бил да имаш една основна парола и само да смениш няколко символа или да добавиш цифра накрая, нали?

Оказва се, че това е едно от най-лошите решения. Всъщност през последните няколко години едни от най-големите сайтове бяха хакнати и потребителските имена и паролите на милиони потребители бяха откраднати и предложени на търг на всеки, които е готов да плати за тях. Това означава, че ако ти ползваш една и съща парола за всички сайтове или ако тя е почти идентична това поставя на огромен риск цялата ти лична информация и дори парите ти. За лошите ще е супер лесно да отгатнат и да вземат контрол над акаунтите ти за социалните мрежи, онлайн банкирането ти и всеки друг сайт, който си оставил незащитен по този начин.

Какво е решението тогава? Ами да използваш различни силни пароли за всеки сайт, в който си откриваш сметка. Кратка бележка, силна парола наричаме тази, която е трудна за отгатване и съдържа случайна комбинация от букви, цифри и специални символи. Но как можеш да запомниш всички тези пароли, ако те са случайни? Днес ще ти разкрия най-сигурното и лесно решение на проблема, така че да не оставяш личната си информация и парите си на произвола на съдбата.
Photo by William Iven on Unsplash
Решението се казва LastPass. Това е онлайн мениджър на пароли, който защитава сигурно всички твои пароли и лична информация на едно място. Така на теб ти се налага да помниш само една парола, тази за LastPass. Сега може би ще попиташ не е ли опасно да съхраняваш всичката тази информация на едно място? LastPass използва 256-битова защита, което на теория означава, че дори и на най-бързият супер компютър на Земята ще му трябват милиони години за да я разбие.

LastPass предлагат и приложения за всички големи браузери и мобилни проложения за iOS и Android. Така ти имаш достъп до паролите си навсякъде и по всяко време. Можеш да активираш функция, така че паролата ти автоматично да бъде попълвана и да не ти се налага да я пишеш ръчно в полето. Ако запазиш нова парола на компютъра си, тя автоматично става достъпна и в мобилното приложение за да я ползваш и там, и обратно. Магия! ;-)

Ти също можеш да получиш достъп до всичко това още днес. Лесно е:
1) отиди на сайта на LastPass
2) открий си акаунт
3) свали си приложение за браузера ти и мобилния телефон

Оттук нататък няма да ти се налага да помниш стотици пароли. Само една!

LastPass е безплатно приложение, което можеш да започнеш да ползваш още сега. Като бонус, че използваш линка в тази статия ще получиш и 1 месечен достъп до Премиум плана им. По този начин ще получиш достъп до още една купчина функции, които ще защитят теб и личната ти информация.

Открий си сметка още сега!

Недей да оставяш личната си информация, парите си, снимките и видеата си на произвола на съдбата. Използването на лесни за отгатване или повтарящи се пароли е бомба с часовников механизъм, която само чака да ти навреди. Онлайн банкирането и номерата на дебитните и кредитните ти карти също могат да са подложени да риск, ако не използваш средства, с който да ги защитиш.

Изхвърли от мозъка си всички слаби и безполезни пароли и се чувствай спокоен, че си защитен.
Открий си акаунт сега и получи един месец безплатен достъп до Премиум плана на LastPass!

Аз съм голям фен на LastPass и ги ползвам от години. Мненията в тази статия са мои лични, но линковете в нея са спонсорирани, т.е. ако ти се регистрираш чрез тях, ти и аз ще получим по един месец безплатен достъп до Премиум плана им. Чувствам се длъжен да споделя това с теб.