Издаване на електронна виза за турист

За наше щастие преди няколко години България беше включена в списъка с държави, чиито граждани могат да кандидатстват електронно за туристически визи. Визата се нарича eVisitor и е подклас 651 (Повече информация можете да намерите тук http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/ ).
Самото кандидатстване е изцяло онлайн и отнема не повече от 15 минути. Системата изисква от вас да попълните данните си, както и информация за вашето работно място, цел на посещението, средства, с които ще се издържате при престоя си.
Ако имате приятели или семейство, при което ще отседнете, може да посочите тях като референти, което ще спомогне за по-бързото издаване на визата ви. В този случай, имиграционните служби може да изискват писмо от тях, с което те да потвърдят, че ще ви осигурят всичко необходимо за престоят ви (възможно е да бъде изискано и извлечение от банкова сметка).
В зависимост от личните ви обстоятелства издаването на визата може да отнеме от няколко часа до 10 работни дни.
Самата виза е изцяло електронна и няма нужда паспортът ви да бъде заверяван в австралийско посолство.
Визата важи за период от 12 месеца, считано от датата на издаване. През този период вие имате право на неограничен брой престои в страната, като всеки от тях не може да е за повече от 3 месеца.
Тази виза не ви дава право на работа и не е подходяща за емиграционни нужди.