Skill Assessment Review

Дори и австралииците може да допускат грешки и неточности ;) След 3 седмично чакане CPA Australia да си удуржат парите за преразглеждане на документите, аз реших, че е редно да им звънна, за да проверя какво става. Звъннах към 8 часа сутринта българско време с надеждата, че все още не са си направили салатката и отворили ракията :)
Набирам телефона и ... успех! След 2-рото позвъняване вдига жена с перфектна дикция, на която започвам да разказвам пламено за проблема си. 15 секунди по-късно тя вече ме е прехвърлила на отдела за оценяване на документи. Жената, с която разговарям там е с много "по-австралийски английски" и трябва наистина да се напрегна за да успявам да следвам мисълта й. Въпреки всички трудности, тя взима присърце проблема и обещава да провери защо все още документите ми чакат, след като дори според нея е трябвало вече да бъдат разгледани. Затварям успокоен, че вече всичко е наред.
1 седмица по-късно все още парите не са удържани от картата мми и аз отново звъня, за да проверя. Този път разговарям с жена с много "по-нормален английски" :)
Тя ми обяснява, че документите ми се оценяват в момента и ще са готови до края на тази седмица.
Е, това е! Остава само да дочакам и пощенския плик. Както знаем пощите може да са много несигурни ;)