Как да не изпращаме документи до Австралия

Ден 1: След като ми се наложи да обжалвам резултатите си от Skill assessment-a подготвих нови три учебни програми, които да се надяваме, че ще ми помогнат да прескоча и последната дисциплина (бел. авт. досега CPA Australia призна 8 от 12-те ми учебни дисциплини и към момента ми трябва само още една, за да получа "заветната оценка"). Запечатих ги в голям пощенски плик платих си 12 лева и ги изпратих чрез препоръчана поща, услуга предлагана от Български пощи. Зачаках... и чаках..., но таксата от 80 австралийски долара за преразглеждане на молбата ми така и не бяха удържани от картата ми.
Ден 20: "Хм, Австралия все пак е доста далече. Може би все още е рано да се притеснявам."
Ден 25: "Дали да не се притесня?"
Ден 30: Май е крайно време да пиша на CPA, които до сега отговарях винаги макар и със голямо закъснение. Все пак не съм само аз на главата им, нали?
Ден 40: През главата ми ясно протича мисълта "Документите ми явно няма да пристигнат до получателя. Ще подготвя копия!"
И така подготвих отново документите си и звъннах на ТНТ България, за да проверя какви условия предлагат за пратки до Австралия. Оказа се, че пакет с документи тежащ няколко грама може да пристигне на "другия край на света" за 3 дни и срещу заплащане на 98.55 лв. Цена, която както разбрах накрая си заслужава.
Ден 41: Получавам отговор на имейла си. В CPA не са и чували за моите документи. Всичко е ясно!
Ден 42: Обаждам се на ТНТ и викам куриер. Момчето пристигна с малко закъснени, но беше много отзивчиво и експидитивно обработи пратката ми. Взех номера на товарителницата и с успокоение зачаках.
Ден 43: Хм, мога да проверя къде се намира пратката ми! Интересно! Току що е кацнала в Лондон.
Ден 44: Пратката е освободена от митницата в Сидни.
Ден 45: Документите ми са пристигнали до получателя "в добро състояние" :)

Ето това се казва "добра работа"! Сега остава да дочакам да получа отговор от оценяващата организация. Лошото е, че те изпращат документите с обикновена поща. :(