Попитах ChatGPT как да имигрирам в Австралия и той написа това...

Снимка на австралийски плаж генерирана за мен от изкуствен интелект (Dall E)

В последните седмици имаше експлозия от новини свързани в изкуственият интелект и различните компании работещи над тези модели. Тъй като сферата ми е интересна, аз попитах ChatGPT как може човек живеещ в България да имигрира в Австралия. 

Преди да ти покажа какво ми написа системата, имай предвид, че все още е много рано за тези системи и те могат да допускат грешки и неточности. Едно е ясно обаче, възможностите пред човечеството и опасностите с неправилното използване и злоупотребите с тези продукти ще променият човечеството и светът, в който живеем завинаги.

Аз:

Как може човек, живеещ в България, да имигрира в Австралия?

Изкуствен интелект ChatGPT (GPT4):

Ако сте гражданин на България и искате да имигрирате в Австралия, имате няколко опции за виза, в зависимост от вашата ситуация и цели. В този блог пост ще разгледаме някои от най-популярните начини за преместване от България в Австралия.

Една от най-често избираните опции за имиграция е Скоростната миграция (Skilled Migration), която е предназначена за квалифицирани специалисти, които могат да допринесат за икономиката на Австралия. За да кандидатствате за тази опция, трябва да имате подходяща професия, която е включена в списъка на дефицитните професии на Австралия (Skilled Occupation List), и да натрупате достатъчно точки по различни критерии, като образование, опит, възраст и езикови умения. След това трябва да подадете заявление за Израз на интерес (Expression of Interest) и да чакате покана за кандидатстване за виза. Има три основни подкласове на визи за Скоростна миграция: 189 (Независима), 190 (Спонсорирана от щата или територията) и 491 (Спонсорирана от региона). Тези визи ви дават право на постоянен престой или временен престой с възможност за постоянен престой след изпълнение на определени условия.

Друга опция за имиграция е Семейната миграция (Family Migration), която е предназначена за хора, които имат близки роднини или партньори в Австралия. За да кандидатствате за тази опция, трябва да имате спонсор, който е австралийски гражданин, постоянен резидент или удостоверен бежанец. Спонсорът трябва да се ангажира да ви осигури финансова и социална подкрепа за определен период от време. Има различни подкласове на визи за Семейна миграция, в зависимост от типа на семейната връзка: съпруг/съпруга, годеник/годеница, родител, дете или друг роднина.

Още една опция за имиграция е Студентската миграция (Student Migration), която е предназначена за хора, които искат да учат или да се обучават в Австралия.

Какво е твоето мнение? Вълнуваш ли се от възможностите пред човечеството? Какви са страховете ти от подобен прогрес?