Защо новият кибер закон в Австралия е важен за всички 👮📱😮





Днес си говорим за новият закон за кибер сигурността в Австралия, който поставя опасен прецедент в глобален мащаб, що се касае до сигурността ни.

Според него всички компании опериращи на местния пазар имат задължението да осигурят достъп до всички данни и съобщения, които се намират на платформите им и продуктите, които те произвеждат и продават, включително и криптирани такива. Това може да окаже голямо влияние на посоката, в която кибер сигурността и криптирането се развиват. Добавянето на 'back door' в устройствата и услугите на фирмите може да има изключително голям ефект и да ги направи податливи на злонамерени атаки.

Какво мислиш ти по въпроса? Притеснява ли те факта, че властите искат достъп до все повече лична информация? Пиши ми в коментарите под видеото.

Какво е VPN? 
Когато се свързваш към VPN, създаваш защитен, шифрован тунел между компютъра си и отдалечения VPN сървър. Данните са всъщност безсмислени за всеки, който ги прихваща. Твоят интернет доставчик, правителството или хакерите няма да знаят кои уебсайтове посещаваш. Вземи VPN сега и защити трафика си!
   #емигрирайвавстралия # #

***************************************************
Виж уникални кадри от живота в Австралия, чуй съвети, които ми помогнаха да имигрирам, така че и ти да успееш да сбъднеш мечтата си.
📺 Не пропускай нито едно видео

😍 Подкрепи ме с $1 на месец и виж още от Австралия
👕 Купи си тениска

🏖 Блог за живота и имиграцията в Австралия
🤝 Facebook
📸 Instagram
***************************************************
Безплатен наръчник за имиграция в Австралия

Обичаш ли да пътуваш?*
💻 Подготви се за IELTS*
📷 Ето с какво снимам видеата си*

*спонсорирани връзки, т.е. ако линковете са ти полезни и направиш покупка чрез тях, аз получавам малка комисиона, която ми позволява да правя повече и по-качествени видеа. Благодаря ти!