Сидни - градът, който всеки трябва да посети


Сидни има население от четири и половина милиона души, което живее в един динамичен, мултикултурен град с мек климат.

Те също така страдат и от някои от недостатъците на живота в големия град, като например задръстванията, разочароващият обществения транспорт и по-високият ръст на престъпления.

Сидни привлича повече имигранти, отколкото всеки друг австралийски град. Голям брой от австралийците, които се преместват тук са привлечени от възможностите за кариера в Сидни.

Градът е основан през 1788 г. от капитан Артър Филип, но има данни, че местното австралийско население е живяло по тези земи в продължение на 30 000 години.

Снимка: Sacha Fernandez

В проучванията за качеството на живот, австралийските градове отчитат добри резултат в сравнение с градовете в други страни. Както може би очаквате, Сидни е оценен много добре, но цялостната му оценка е по-ниска, от потенциала на града, което се дължи на факта, че нивото на престъпността е колкото в градове като Лондон и Ню Йорк. За щастие, има много зони в Сидни с ниски нива на престъпността.

Справедливо е да се каже, че някои семейства с деца са намерили щастието в други австралийски градове, които отговарят по-добре от Сидни на изискванията им и начина им на живот. Въпреки това, много мигранти със семейства и деца са щастливи, че са избрали Сидни.

Ако нямате деца и вие искате да живеете в един вълнуващ град, Сидни почти сигурно е идеалното място.



През 2010 г. населението на Сидни е около 4, 76 млн. души. Около 40 000 нови човека се преместват в Сидни всяка година и около 15 000 нови жилища се построяват за да бъдат настанени тези жители.

Според Бюрото за статистика, почти четиридесет на сто от жителите на Сидни са родени в чужбина.

Хората от Великобритания са Сидни най-голямата група мигранти, като съставляват 5 на сто от населението.

Следващите най-големи групи са от Китай (2%), Нова Зеландия (2%), Виетнам (1%), Ливан (1%) и Италия (1%). Много по-малки групи мигранти, като хора с произход от Хонг Конг, Филипините, Гърция, Индия и Корея също допринасят за населението Сидни.

Около 11% от населението на Сидни е с азиатски произход, 3% идват от Близкия изток или Северна Африка и 1% от останалата част на Африка - най-вече Южна Африка. Аборигените представляват около 1% от населението на Сидни.

Booking.com