Продукти за следващото ти пътуване

Искаш ли да запазиш приятните си спомени от пътуването до Австралия или от следващата си почивка? Тук ще научиш повече за продукти, които аз ползвам за да правя видеата си, както и за готини продукти, които ще ти позволят да направиш пътуването си максимално комфортно и сигурно. Да започваме!

Запази спомените си

За някои хора възможността да видят Австралия е дългогодишна мечта. Мечта, за която работят дълго време. Ако ти си един от тях, не би искал да увековечиш всяка една минута от пътуването и престоя си тук.

Снимай всичко, което се случва около теб

https://www.insta360.com/sal/one_r?insrc=INRAMYB
Insta360 пусна на пазара една от най-готините камери, която ти позволява да снимаш както видео с висока резолюция, т.е. да имаш много повече детайли във всеки кадър, така и само чрез бърза модификация можеш да промениш камерата си, за да снима 360 градусово видео,  за да не пропуснеш нищо от това, което се случва около теб.
Представи си, че се разхождаш из централната част на Сидни и искаш да заснемеш динамиката на града и да хванеш в кадър всичко, което се случва около теб, но и първите ти реакции от Австралия. 360 градусовото видео е идеално за това!
Виж повече за продуктите на Insta360 на сайта им.

Снимай от високо

Един от най-добрите начини да видиш Австралия е от високо. Снимки и видео направени от неочаквани места или от гледни точки, до които не всеки има достъп може да са наистина впечатляващи и спиращи дъха.
За щастие DJI, водещият производител на дронове в света, пусна на пазара Mavic Mini. Дрон, който ти позволява да заснемеш следващото си пътуване, без това да ти струва някои животоопазващ орган. Ако искаш да разгледаш Австралия от високо и да смаеш приятелите си, задължително помисли дали не искаш да вземеш дрон при следващото си пътуване.

Ето какво ползвам аз за да снимам видеата си

https://kit.com/EmigrateToAustralia/youtube-starter-kit
С годините аз натрупах доста фото и видео оборудване, което ми позволява да правя съдържание и да ти предоставям кадри от Австралия с всяка моя статия. Ето тук можеш да видиш цялата техника, която ползвам и ти препоръчвам.

Защити се по време на пътуването

Предполагам знаеш, че напоследък все повече зачестяват опасните кибер атаки. Деен мечтателю, може би си чувал по новините напоследък, че има пореден пробив на лични данни и милиони пароли и потребителски имена са достъпни онлайн. За да не бъдеш част от статистиката, ето няколко продукта, които ще подобрят сигурността ти, когато си на път и дори смао когато си свързан с интернет.

Ето няколко съвета, които ще подобрят сигурността на личната ти информация:
  • Ползвай различни пароли за всеки отделен сайт
  • Ползвай "силни" пароли, които не са лесни за отгатване
  • Ползвай добре защитени мрежи
  • Ползвай сайтове и мобилни приложения, които позволяват криптирана връзка
Знам колко трудно е да помниш всичките си пароли, ако те са различни, но повярвай ми, в днешния свят, уникалните пароли за всеки сайт са си направо задължителни. Представи си, че, както напоследък често се случва, хакнат сайт с паролата ти, която ти ползваш навсякъде. Това означава, че всичките ти акаунти са компроментирани и могат да бъдат "източени" от злонамерени лица.
За да помниш всичките си уникални пароли не ти трябва специална система или силна памет. Просто ползвай мениджър за пароли като LastPass. С него трябва да помниш само една парола, а всички останали пароли са защитени в приложението.
Друг вектор за атака са недобре защитените мрежи, като безплатните Wi-fi мрежи в хотели, ресторанти и летища. Напрактика, те са отлична възможност за хакери да "подслушат" всичко, което бива предавано като трафик по мрежата и да запишат цялата ти информация.
В подобен случай бих ти препоръчал да ползваш Virtual Private Network (VPN) като NordVPN. Чрез VPN твоят трафик е криптиран и дори да попадне в чужди ръце, той не може да бъде използван в подобно състояние. Винаги, когато ми се налага да ползвам подобна незащитена мрежа, аз включвам своето мобилно приложение на NordVPN, което ми позволява да подобря своята сигурност и поверителност.

*Линковете на тази страница са спонсорирани. Това означава, че ако ги използваш за да закупиш някой от продуктите, аз получавам малка комисиона, която не оскъпява продукта за теб по никакъв начин. По този начин помагаш да плащам сметките тук и на Емигрирай в Австралия да съществува. Благодаря ти! full-width